Gezocht externe financier

Producent van woning- en utiliteitsbouw systemen zoekt 200k extern kapitaal voor de voorfinanciering van te produceren projecten.


De markt


De onderneming levert specifieke oplossingen van hoge kwaliteit en is hierom een vertrouwde partner voor de consument, projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en architecten. Vooral de consumentenmarkt floreert op dit moment omdat de woningbezitter de verbouw en aanbouw van de huidige woning verkiest boven de koop van een nieuwe woning. De onderneming levert momenteel voor ca. 80% aan de particuliere markt en de resterende 20% aan de utiliteitsmarkt.


Realisatie en prognose


De omzet is al jaren stabiel als gevolg van de ontwikkeling in het consumenten segment. De huidige orderportefeuille is op dit moment zelfs van dien aard dat een capaciteitstekort aan personeel dreigt.


Het probleem


De huidige consument is steeds minder bereid tot vooruitbetaling en de zakelijke markt heeft haar betalingstermijn verlengd. Daarbij heeft de onderneming fors geïnvesteerd in haar groeistrategie. Hierdoor is een tekort aan werkkapitaal ontstaan en komt een goede bediening van de huidige en toekomstige orderportefeuille in gevaar.


De propositie


De onderneming heeft op korte termijn werkkapitaal nodig om de voorfinanciering te kunnen bekostigen. Er is een lening gewenst van € 200k tegen 9% rente met een aflossing tussen 1 en 2 jaar. Indien een externe financier wordt aangetrokken zal ook de huisbankier het huidige krediet niveau verhogen.

bouw (en bouw gerelateerd)
Noord (Friesland, Groningen en Drenthe)
26 - 50
1.000.000 - 3.500.000